Пт, 29.03.2024, 00:18 Вітаю Вас Гость

Рахівське регіональне відділення громадської організації "Пошук"

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [135]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 103
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
УСВА
Новини Закарпаття
Народна память
Книга памяті
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Лютий » 21 » Звернення до міністра освіти
19:01
Звернення до міністра освіти

Чіткими цілеспрямованими діями протягом останніх років  була суттєво послаблена система військово-патріотичного виховання учнівської молоді.
Формальною сигналом,що викликав руйнування системи військово-патріотичного виховання став наказ МОН №1205 від 06.12.2010 року « Про затвердження Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів» ,яким встановлено найнижчу оплату (керівник гуртка ) вчителям , які відповідають за військово-патріотичне виховання учнівської молоді .
    Вищенаведене призвело до фактичного відсторонення вчителів  предмету «Захист Вітчизни » від контролю та координації діяльності педагогічного та учнівського колективів у вищеназваному напрямку,системного порушення Законодавства та нормативних документів,що регулюють цю сферу діяльності . Керівник гуртка повинен виконувати функції керівника гуртка і не може нести персональну відповідальність за кожного хлопчика,за фізичний та морально-психологічний стан майбутнього захисника Вітчизни,за підготовку пасивного резерву Збройних сил України .
Виходячи із вищенаведеного пропонуємо :
1) Використати найефективнішу модель організації допризовної підготовки та  пасивного резерву Збройних сил України :
а) Курс допризовної підготовки доцільно визначити з  урахуванням досвіду  її проведення загальним обсягом не менш як 140 навчальних годин у навчальних закладах усіх категорій (2 години на тиждень) , з них 18 годин - на проведення   навчально-польових   занять ( згідно Указу Президента від 25 жовтня 2002 року N 948/2002  «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді » ) ,крім того зберегти право педагогічних колективів (Ради школи) на виділення годин варіативної складової на пропедевтичні курси та курси за вибором військово-патріотичного спрямування .     
б) При вивченні предмету зберегти поділ класу на групи дівчат і юнаків,при цьому надати їм право вибору  без всяких вимог і обмежень.
г) При написанні нових програм та рекомендацій щодо проведення предмету «Захист Вітчизни»,військово - патріотичного виховання і т.д. строго дотримуватися чинного законодавства України .
 2)  Внести зміни до Наказу МОН №1205 від 06.12.2010 року « Про затвердження Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів» - Крім того, в школах І-ІІІ ступеня на гурткову роботу військо-патріотичного та спортивного напряму передбачається додатково 0,5 посади керівника гуртка , в такому формулюванні - Крім того, в школах І-ІІІ ступеня для проведення військо-патріотичного виховання передбачається додатково 0,5 посади керівника військо-патріотичного виховання  відповідної кваліфікаційної категорії вчителя . Це вирівняє в оплаті праці вчителя предмету «Захист Вітчизни»,який на сьогодні є найнижче оплачуваним спеціалістом у школі .

вчитель предмету «Захист Вітчизни» та інформатики 
Видричанської ЗОШ І-ІІІ ступенів 
Рахівської районної ради Закарпатської області ,
спеціаліст вищої категорія, 
учасник бойових дій в Афганістані 
Баранюк Ярослав Юрійович
(стаж практичної роботи на посаді вчителя предмету «Захист Вітчизни» понад 25 років) .
т.0677092865

вчитель предмету «Захист Вітчизни» та історії 
Ясінянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 
Рахівської районної ради Закарпатської області,
спеціаліст вищої категорії, старший вчитель 
Меркло Бейло Бейлович
(стаж практичної роботи на посаді вчителя предмету «Захист Вітчизни» понад 25 років) .
т.0961361659
e-mail :  vidshool@meta.ua
web: http://poshuk.ucoz.ua/

Категорія: Новини | Переглядів: 771 | Додав: Slavik
Всього коментарів: 3
1 1misha  
0
http://pedpresa.ua/122128-....mutsya- zahystu-vitchyzny-v-okremyh-grupah.html

2 Slavik  
0
Дякую !

3 1misha  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
"Пошук"
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Фото
Пошукові сайти
Подвиг народа
ЗНО
Вісті Рахівщини
Новини Рахівщини
Baranuk and Merklo © 2024 При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на //poshuk.ucoz.ua/обов'язкове. Сайт управляється системою uCoz