Пт, 03.05.2024, 10:56 Вітаю Вас Гость

Рахівське регіональне відділення громадської організації "Пошук"

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [135]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 103
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
УСВА
Новини Закарпаття
Народна память
Книга памяті
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Березень » 29 » За метеріалами газети «Зоря Рахівщини» №23-24
12:20
За метеріалами газети «Зоря Рахівщини» №23-24

На передній план виходить військовий компонент предмету «Захист Вітчизни»

17 березня, на базі Видричанської ЗОШ, відбувся районний семінар вчителів предмету «Захист Вітчизни». Під час відкритого уроку на тему «Механізоване відділення: організація, озброєння та бойові можливості» зазначалося, що, на жаль, військовий компонент предмету «Захист Вітчизни» виходить на передній план цього курсу, тому урок долучено провести учаснику бойових дій в Афганістані, спеціалісту вищої категорії Я. Баранюку.

Ярослав Юрійович продемонстрував вмілу організацію навчально - виховної діяльності, максимально залучивши учнів до продуктивної навчальної роботи та домігся прекрасної, доброзичливої атмосфери у класі. Добре володіючи інформаційно-комунікативними технологіями навчання та комп’ютерною технікою,продемонстрував високу педагогічну майстерність та результативність. У класі «на рівних» працювали учениці  С. Павлючок та М. Ретізник, які виявили бажання вивчати предмет «Захист Вітчизни» за програмою юнаків.

Реалізовуючи виховну мету уроку, вчитель запросив до класу педагога за освітою, колишнього вчителя школи М. Арділана, який брав участь в АТО.

Після завершення уроку присутні переглянули відеозвіт «Військово-патріотичне виховання».

В обговоренні побаченого взяв участь вчитель предмету «Захист Вітчизни» М. Клементєв, який наголосив, що лише солдат, який сам на собі відчув тягар війни, здатний з такою теплотою і турботою про долю юнаків викласти надзвичайно складну тему і так блискуче реалізувати мету уроку.

Спеціаліст вищої категорії старший вчитель Б. Меркло звернув увагу присутніх на використанні еле­ментів транспарентної моделі оціню­вання навчальних досягнень, «У шко­лах району вже працюють вчителі європейського рівня, про що свідчить сьогоднішній урок», - наголосив ко­лега. Спеціаліст вищої категорії, підполковник Ю. Процюк особливу увагу звернув на необхідності закріп­лення знань під час навчально-польових зборів. Вчитель предмету «Захист Вітчизни» М. Дячук, вчитель - методист В. Мельничук, автор цих рядків та інші колеги внесли низку продуктивних пропозицій. Колеги щиро привітали Я.Баранюка зі схваленням авторської програми «Юний прикордонник» та публікацією статті «Залишаться в пам'яті вічній» у науковому збірнику.

Надзвичайно зворушливо про­звучала пропозиція заступника ди­ректора школи з виховної роботи М. Грапенюк про вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих воїнів.

На спільній нараді вчителів пред­мету «Захист Вітчизни» та директорів шкіл, заступник начальника управлін­ня освіти РДА В.Писар наголосив на необхідності організації тіснішої співпраці у продуктивній реалізації складних викликів сьогодення та жар­тома назвав наше методичне об’­єднання «взірцево-показовим». Жарт сприймаємо, складність завдань-та­кож. Слідкуйте за нашою діяльністю на сайті www.posuk.ucoz.ua.

 

Петро ЛЕНДЄЛ,

голова методоб'єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни».

 

Категорія: Новини | Переглядів: 743 | Додав: Slavik
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
"Пошук"
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Фото
Пошукові сайти
Подвиг народа
ЗНО
Вісті Рахівщини
Новини Рахівщини
Baranuk and Merklo © 2024 При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на //poshuk.ucoz.ua/обов'язкове. Сайт управляється системою uCoz