Нд, 28.04.2024, 21:47 Вітаю Вас Гость

Рахівське регіональне відділення громадської організації "Пошук"

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [135]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 103
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
УСВА
Новини Закарпаття
Народна память
Книга памяті
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Лютий » 20 » ВОЇНИ - ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ ЗАКАРПАТТЯ
09:01
ВОЇНИ - ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ ЗАКАРПАТТЯ
ВОЇНИ - ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ ЗАКАРПАТТЯ - АКТИВІСТИ ПРОФСПІЛКОВОГО ЖИТТЯ
 ВІЙНА В АФГАНІСТАНІ...
Чимало воїнів-інтернаціоналістів Закарпаття, які свого часу брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан, нині працюють у різних галузях 
нашого краю: промисловості, сфері послуг, бюджетних галузях, виконують громадську роботу в профспілкових організаціях на місцях.

 Голова Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич розповідає про профактивістів галузі – колишніх воїнів-афганців, яких обрано до складу профспілкових комітетів освітянських осередків, ознайомлює із матеріалами про них.
З жовтня 1985 року по травень 1987 року проходив військову службу в Афганістані колишній заступник командира взводу, старший сержант Ярослав Баранюк – уродженець гірського села Богдан, а нині вчитель Видричанської ЗОШ І–ІІІ ступенів Рахівського району. У складі мотострілецького підрозділу наш земляк виконував бойові завдання, 
прикриваючи прохід військових колон від Кабула до Саланга. Доводилося охороняти аеродром у Баграмі,брати участь у боях під час перехоплення ворожих караванів, зачистки території в гірській місцевості тощо. В одному з боїв був поранений… І ось уже понад 20 років Ярослав Баранюк викладає предмет «Захист Вітчизни» та інформатику у Ви-
дричанській загальноосвітній школі, займається профспілковою роботою. 
Очолює профком Синевирської ЗОШ І–ІІІ ступенів у Міжгірському районі іще один учасник бойових дій в Афганістані Василь Субота. За сумлінну працю на освітянській ниві, активну громадську діяльність користуються авторитетом і повагою колег воїни-афганці Василь Опаленик із Стричавської ЗОШ І–ІІ ступенів Великоберезнянського району, Володимир Ревть із Березівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Хустського району, Володимир Сінчак із Зняцівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Мукачівського району, Карло Федак із Лозянської ЗОШ І–ІІ ступенів Міжгірського району, Георгій Матьовка, який працює у Великоберезнянському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті,та інші освітяни.
Активно підтримує профспілкових активістів – учасників бойових дій в Афганістані обласна організація профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг. За словами її голови Галини Сваричевської, воїни-інтернаціоналісти Ярослав Делеган, Микола Козак, Михайло Немеш, Павло Куруц працюють у структурах, які входять до складу об’єднаного профкому «Барва», неодноразово нагороджувалися подяками та преміями обласної галузевої профспілки.
Голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей Володимир Ільков зазначає, що учасники бойових дій в Афганістані Іван Бабич та Андрій Кость беруть активну участь у профспілковому житті найбільшого галузевого підприємства – Перечинського лісохімкомбінату.
За поданням галузевих профспілок і клопотанням Закарпатської облпрофради з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганіан та активну роботу в профспілках 10 воїнів-інтернаціоналістів області відзначено Подякою Голови Федерації профспілок України.

Сергій БАРАНЧИКОВ
завідувач відділу організаційногуманітарної роботи Закарпатської обласної ради профспілок 
профспілкові віст № 7/2014   ГАЗЕТА ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ
Категорія: Новини | Переглядів: 633 | Додав: merkloyasunya
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
"Пошук"
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Фото
Пошукові сайти
Подвиг народа
ЗНО
Вісті Рахівщини
Новини Рахівщини
Baranuk and Merklo © 2024 При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на //poshuk.ucoz.ua/обов'язкове. Сайт управляється системою uCoz