Пн, 29.04.2024, 05:54 Вітаю Вас Гость

Рахівське регіональне відділення громадської організації "Пошук"

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [135]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 103
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
УСВА
Новини Закарпаття
Народна память
Книга памяті
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Велопробіг
10:50
Велопробіг

Рівень патріотизму зростає, змінюється сприйняття історії, питання самоідентичності виходить на перший план. Україна поволі скидає із себе пута радянщини, відновлюючи себе у своїх власних очах.

Рік тому президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким День захисника Вітчизни святкуватимуть 14 жовтня. Цьогоріч ми вперше святкували цей день, який відбувся під гаслом «Сила нескорених».  

14 жовтня є глибоко символічною датою в українській історії боротьби. Ще з козацьких часів українське військо вшановували саме на Покрову. Також цього дня відзначаємо річницю створення Української повстанської армії.  І, знову ж таки, вперше її вояки святкуватимуть цю дату як офіційно визнані бійці за незалежність України .   

На заклик відзначити День захисника України відгукнулися учні та вчителі Видричанської та Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів .

Протягом тижня в даних школах було проведено: акція «Напиши лист солдату», виставка квітів «Букет захиснику України», відкритий урок на тему «Закарпаття в роки Другої світової війни»,який провела заступник директора з виховної роботи, вчитель історії Видричанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Грапенюк М.С.  

13 жовтня 2015 р. на території Богданської долини відбувся велопробіг, присвячений до святкування 73- річниці створення УПА , Дня захисника України та свята Покрови .

Мета акції – об’єднання громадян усіх регіонів України,популяризація здорового способу життя та велоспорту, підвищення рухової активності та демонстрація переваг велосипедного руху як альтернативи іншому транспорту.

У заході мали можливість взяти участь усі охочі учні шкіл. Особливістю велопробігу було те, що усі учасники були одягнені у вишиванки, а їх велосипеди – прикрашені національною символікою.
Організатори заходу – вчителі предмету «Захист Вітчизни» Видричанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів - Баранюк Я.Ю. та Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів - Процюк Ю.Ю. 

Під час велопробігу учасники акції з українською символікою, у вишиванках, співали гімн України, скандували"Слава Україні! Героям слава!".

Після закінчення велопробігу, біля обеліску Слави с.Богдан ,відбувся мітинг-реквієм «Запали вогник у своєму серці» вшанування пам’яті всіх загиблих в роки Другої світової війни, а також загиблих воїнів в зоні АТО.

Своїм виступом розпочала  мітинг - реквієм заступник директора з навчально-виховної роботи Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів Баранюк С.Д.,яка відзначили , наша нинішня зустріч приурочена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Українська Повстанська Армія, яка постала в час Другої світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської та більшовицької окупації батьківських земель, теж обрала собі свято Покрови за День Зброї, віддавшись під опіку святої Богородиці. Відтепер щороку 14 жовтня в Україні відзначатимуть День захисника України, покликаючись на історичні традиції вшанування українського війська. Тисячолітня християнська традиція, історія українського козацтва та визвольних рухів є невід’ємним спадком Незалежної України.

Вчитель історії Богданської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гайналь О.Ф. ознайомив учасників акції з подіями ,які розгорталися 14 жовтня на території Богданської долини в роки Другої світової війни.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів   до обеліску Слави завершився  мітинг – реквієм.

Категорія: Новини | Переглядів: 979 | Додав: Slavik | Теги: селоВидричка, ЗОШ, школа, рахівське, регіональне, пошук, відділення, видричка, рахів
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
"Пошук"
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Фото
Пошукові сайти
Подвиг народа
ЗНО
Вісті Рахівщини
Новини Рахівщини
Baranuk and Merklo © 2024 При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на //poshuk.ucoz.ua/обов'язкове. Сайт управляється системою uCoz