Пт, 26.04.2024, 09:30 Вітаю Вас Гость

Рахівське регіональне відділення громадської організації "Пошук"

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [135]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 103
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
УСВА
Новини Закарпаття
Народна память
Книга памяті
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Березень » 28 » НАРОДНИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНИ – З ВОДИЦІ
06:00
НАРОДНИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНИ – З ВОДИЦІ

       Орденом «Народний герой України» нагороджують за особливу мужність та відданість у захисті України. «Орден за мужність III ступеня» – відзнака Президента України, яка присвоюється за особисту мужність та героїзм. Медаль «За оборону рідної держави» вручають за мужність, самовідданість та зразкове виконання службового обов’язку, а нагрудний знак «Учасник АТО» – військовим, які брали безпосередню участь у бойових зіткненнях в зоні проведення антитерористичної операції. Всі перераховані нагороди з 2015-го року має двадцятидворічний Степан Варга з Водиці. Рахівщина повинна знати сучасних героїв, бо вони увіковічнюють її славний імідж, є прикладом для наслідування, адже це – не герої фантастичних фільмів, якими часто захоплюється юнацтво, а реальні герої, які живуть серед нас.
В скрутний політичний період 2013 року Степан підписав контракт на службу в Збройних силах України. Вибір зробив свідомо, керуючись національно-патріотичними переконаннями. У час, коли багато земляків виїздили на заробітки в Росію, не усвідомлюючи, що цим покращують її добробут, як і багато інших свідомих громадян, юнак став на захист Вітчизни від «братнього народу».
Набиратися військового досвіду розпочинав з навчального центру в Львівській області. Після тримісячної підготовки отримав призначення на посаду командира взводу екіпажу, навідника танку та був відряджений в зону АТО.
Учасники бойових дій зазвичай не розповідають про несення служби, це – фішка «казкарів», котрі прагнуть привернути до себе увагу, прикриваючи не завжди адекватну поведінку. С. Варга утримувався від прямих відповідей про військові будні, переводячи тему розмови в русло планів та мрій на майбутнє.
Наразі веде цивільне, мирне життя, хоча спогади про військове назавжди «монолітом» відкарбувалися в його світлій та щирій душі.
– Люблю Україну такою, яка вона є, з її досягненнями та втратами, бо тут я народився, тут моя родина, мої друзі, могили побратимів. І хоча не зовсім гладко в неї ідуть справи, вона в мене – єдина, іншої такої немає й не буде. Дуже хочеться позитивних змін. Щоб мій народ нарешті зажив цивілізованим життям, під мирним небом, в могутній суверенній країні, бо заради втілення цих ідей ми з побратимами часто «відключали» інстинкт самозбереження, – цими словами завершив розмову Народний герой України Степан Степанович Варга.
Слава Вам наші герої-захисники, слава Вам наші славні земляки!
Райвійськкомат.

За матеріалами газети Зоря Рахівщини .

Категорія: Новини | Переглядів: 387 | Додав: Slavik
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
"Пошук"
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Фото
Пошукові сайти
Подвиг народа
ЗНО
Вісті Рахівщини
Новини Рахівщини
Baranuk and Merklo © 2024 При будь-якому використанні матеріалів гіперпосилання на //poshuk.ucoz.ua/обов'язкове. Сайт управляється системою uCoz